Easy-design Épületdíszítés , homlokzatdíszítés.Magyar termék!

Felhasználás:
Általunk gyártott EASY-DESIGN épületdíszítő termékek, díszlécek, stukkók, holkerlécek, oszlopok, konzolok, kváderek alapanyaga zárt, kristályos cellaszerkezetű extrudált polisztirol ( xps ), melynek vízfelvétele nincs ezért fagyálló. Bátran alkalmazhatjuk vizes párás légterekben is.
Díszléceink nagy előnye, hogy könnyűek, tehetjük vakolt vagy vakolatlan falra, gipszlapra, hőszigetelt falra stb... -akár házilag is- szerelhető. Mielőtt munkához látnánk, az első művelet az alapfelület elkészítése legyen. Munkánknak csak akkor lesz eredménye ha a ragasztási alap zsír-és olajmentes, por és más szennyeződéstől mentes. Felületük sima és jól festhető. A díszlécek nagyon jól vághatók és ragaszthatók. 2 m-es hosszúságban kaphatók.
A felsorolt termékek egyszerűen ragasztással rögzíthetőek a falra.


A jól kiválasztott díszlécek a legegyszerűbb szobát és homlokzatot is érdekessé és széppé teszik. A menynyezeten vagy oldalfalon kazetták vagy keretek is kialakíthatók belőlük.

Szükséges kellékek:

- gipsz,spakli,
- festék,ecset,
- ragasztópisztoly, vizesbázisú ragasztó, szivacs
- gérvágó láda,
- megfelelően finom fogazású fűrész, vagy tapétavágó kés,
- csapózsinór.

Beltéri díszléc szerelés menete:
Gérládában a díszlécet méretre vágjuk. Enyhe nyomással lassan fűrészeljünk. A falon csapózsinórral jelöljük ki a helyét. A vágott felületet ha szükséges, megigazítjuk, és ragasztópisztoly segítségével felvisszük rá a ragasztót /vizes bázisú akril atapú ragasztót ajánljuk/. A bekent díszlécet a bejelölés mentén a falra helyezzük, és enyhe nyomással rögzítjük. A  szálvégek egymáshoz illesztéséhez gipszet célszerű használni , mely száradás után csiszolhatóvá válik.  
Ezt követi a fugázás, melynek során a díszléc és a fal közötti esetleges hézagokat is ki kell tölteni az oldószermentes ragasztóval felülről és alulról is, a felesleges ragasztót vizes szivaccsal  letöröljük.
Az utolsó művelet a festés. Festés előtt a díszlécről alaposan le kell tisztítani a port puha ronggyal vagy kefével.
A ragasztó és a gipsz megszáradása után – legalább 8 óra – ecsettel a kívánt színre festjük. Teljesen gipsz hatást tudunk elérni ha fehér színűre festjük a díszlécet. A polisztirol alapanyagú díszítőelemekre diszperziós,  festéket alkalmazzunk.

A sarokelemek, ill. a negyedívek felhelyezése során először a sarokíveket kenjük be ragasztóval. Ezután a díszléceket vágjuk méretre, és illeszszük össze a sarokívekkel.

Rozetták:

Mennyezetrózsának is nevezik őket, és az utóbbi időben egyre inkább divatba jönnek. Ezek a díszek is készülhetnek gipszből, de habkönnyű anyagból is. Mintázatuk nagyon változatos. Felszerelésük hasonló módon történik, mint a díszléceké, azzal a különbséggel, hogy a rozetta pontos helyét a csillár elhelyezése határozza meg. A meglévő csillárt a munka megkezdése előtt szereljük le. Ellenőrizzük, hogy átfér-e a rozetta középnyílásán a kábelcsatlakozó. Ha nem, óvatosan bővítsük ki a rozetta közepét.  A ragasztott felületnek tisztának, száraznak, simának kell lennie. Miután a rozetta hátoldalát is megtisztítottuk, kenjük be vékonyan ragasztóval. Tegyük fel a rozettát a kívánt helyre, és óvatosan nyomjuk a mennyezetre. Rövid ideig tartsuk, míg a ragasztó meg nem szárad. Ha a ragasztó a peremen kívülre kerül, azonnal töröljük le nedves ruhával vagy szivaccsal. A széleiken lévő esetleges hézagot ragasztóval tüntessük el, így olyan hatást érünk el, mintha egybeolvadnának a mennyezettel.

Kültéri díszléc szerelés menete:
Az előkészített léceket gérláda segítségével méretre vágjuk és a ragasztási felületet bekenjük ragasztóval /flexibilis fagyálló csemperagasztó a legmegfelelőbb/. A ragasztóval megkent lécet a homlokzatra helyezzük és nyomással rögzítjük. A ragasztó anyagával az összeillesztések helyét bekenjük, száradás után csiszoljuk. A homlokzat díszítésénél ügyelni kell a díszléc és a fal között rés ne maradjon, mert oda a víz behatolhat. Kérgesítést nem igényel! Oldószermentes kültéri festékkel a kívánt színre festjük. Az ilyen módon szerelt és festett díszítés homlokzatunkon hosszú ideig marad szép és időtálló.  

Egyedi elképzelés:
Számítógép vezérlésű gépeinkkel, rajz alapján, vagy hozott minta alapján legyártunk bármilyen díszítőelemet, díszlécet, ívet, konzolt, oszlopot… csak a képzelet szabhat határt. Lehetőség van műemlék jellegű díszek pótlására, vagy teljes cseréjére, az eredetivel teljesen azonos minta legyártása révén.